Mw. mr. D.K. (Daniek) Roelofsen heeft haar master Straf- en strafprocesrecht behaald aan de Universiteit Leiden. Mr. Roelofsen heeft gedurende haar studie veel ervaring opgedaan binnen de strafrechtpraktijk. Zo heeft zij 2,5 jaar gewerkt als griffier bij het kabinet rechter-commissaris van de Rechtbank Rotterdam en was zij lange tijd werkzaam bij de Leidse Rechtswinkel. Bovendien was zij enige tijd verbonden aan een rechercheteam van de politie dat zich richtte op het oplossen van een cold case. Mr. Roelofsen heeft ook ervaring opgedaan als parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie in het team Onderzoeken.

Haar ervaring binnen het hele strafproces maakt dat zij weet hoe politie, officieren van justitie en rechters te werk gaan. Deze kennis komt goed van pas in haar praktijk.
Voorts heeft mr. Roelofsen veel kennis over PGP-berichten in strafzaken (‘Ennetcom’, ‘PGP-safe’, ‘Encrochat’, ‘SKY ECC’, ‘ANOM’ etc.), nu zij op dit onderwerp is afgestudeerd.

Mr. Roelofsen was al tijdens haar studie als juridisch medewerker verbonden aan Le Cocq Advocaten. Direct na haar afstuderen is mr. Roelofsen begonnen als advocaat. Haar praktijk legt zich toe op alle vormen van criminaliteit waaronder geweld– en drugszaken. Daarnaast richt zij zich ook op zedenzaken, waarbij ze deze vrijspraak heeft gerealiseerd.

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Mr. Roelofsen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht

Op grond van deze registratie is mr. Roelofsen verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contactgegevens

Wilt u meer weten?

Kom langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.