Advocaat cassatiezaken

Cassatieadvocaat nodig?

Wanneer u veroordeeld bent bij het gerechtshof en het daar niet mee eens bent, dan staat u slechts nog één kans open om een onherroepelijke veroordeling te voorkomen: het instellen van cassatie. Dit betekent dat u in beroep gaat tegen het vonnis van het hof en uw zaak daardoor voorgelegd wordt aan de Hoge Raad. De Hoge Raad is het hoogste rechtscollege van Nederland. Let op: de cassatieprocedure is totaal anders dan de procedures bij de rechtbank en het gerechtshof. De Hoge Raad behandelt uw zaak namelijk niet opnieuw, maar kijkt alleen of dat het gerechtshof het recht juist heeft toegepast en voldoende heeft gemotiveerd. Cassatie is dan ook vrijwel uitsluitend een schriftelijke procedure.

De procedure vangt aan met het instellen van cassatie (beroep) tegen het vonnis van het gerechtshof. De termijn hiervoor is in de meeste gevallen twee weken na de uitspraak. Vervolgens stuurt het gerechtshof (in sommige gevallen de rechtbank) de stukken van uw strafzaak door naar de Hoge Raad, dat kan vaak enkele maanden duren. Wanneer die stukken zijn ontvangen door de Hoge Raad, dan wordt er vervolgens een mededeling verstuurd naar de verdachte/diens advocaat, en gaat er daarmee een termijn van zestig dagen lopen.

Binnen die zestig dagen moet een cassatieschriftuur zijn ingestuurd naar de Hoge Raad, anders bent u niet-ontvankelijk in uw cassatie. Een cassatieschriftuur is een juridisch stuk met daarin de klachten van de verdediging over het vonnis waartegen cassatie ingesteld is. Die klachten worden ook wel ‘middelen’ genoemd. Een cassatieschriftuur kan alleen door een advocaat opgesteld worden, het is dan ook enorm belangrijk dat u tijdig contact zoekt met een gespecialiseerde cassatieadvocaat. Niet-ontvankelijkheid in uw beroep betekent namelijk dat het vonnis van het hof onherroepelijk wordt.

Cassatiespecialist met ruime ervaring

Mr. Blok is onze cassatiespecialist bij uitstek. Zij is lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken en procedeert al vele jaren – met succes – in cassatie. Onder andere in deze zaken wist zij de Hoge Raad zo ver te krijgen dat het arrest van het hof vernietigd moest worden.

Op zoek naar een gespecialiseerd en kundig cassatieadvocaat voor uw strafzaak? Neem vrijblijvend contact met ons op

Gefinancierde rechtsbijstand

Le Cocq Blok Šandrk Advocaten staat haar cliënten bij op basis van een uurtarief. Afhankelijk van de aard, ernst en omvang van de strafzaak en de persoon van de cliënt wordt eveneens rechtskundige bijstand verleend op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

CASSATIEZAKEN VAN LE COCQ BLOK ŠANDRK ADVOCATEN IN DE MEDIA

Mr E.A. Blok van Le Cocq Blok Šandrk Advocaten heeft veel ervaring in cassatiezaken. Hieronder vindt u tevens verschillende cassatiezaken welke in het nieuws zijn geweest en waar Mr E.A. Blok succes in heeft behaald. Bekijk hier alle mediaberichten van Le Cocq Blok Šandrk Advocaten.

Advocaat cassatiezaken nodig? Neem contact met ons op

Onze strafrechtspecialisten zijn experts en helpen u graag met uw zaak. Bel ons of kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.