Mw. mr. E.A. (Esther) Blok is in 2005 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam met de afstudeerrichtingen Strafrecht en Staats- en Bestuursrecht. Zij is sinds 2005 aan het kantoor verbonden, in 2006 beëdigd als advocaat te Rotterdam en in 2014 toegetreden tot de maatschap.

Mr. Blok voert een algemeen strafrechtelijke praktijk waarin zij veel zaken behandelt op het gebied van de georganiseerde criminaliteit, de Opiumwet en witwassen. Voorts behandelt zij zaken op het gebied van het economisch strafrecht en voert zij procedures bij de Hoge Raad.

Mr. Blok treedt regelmatig op in megazaken, waaronder de bekende Nederlandse undercoveroperatie, de martelcontainers, de dubbele moordzaak in de McDonald’s in Zwolle en de recente onderzoeken 26Hammond (crystal methlabs), onderzoek 26Sartell (internationale drugshandel), onderzoek 26Ederana (grootschalig witwasonderzoek) en 26Eufaula (onderzoek naar de criminele organisatie “het Sesamstraatkartel”). Voorts treedt zij op in diverse zogenaamde ‘PGP-zaken’ nu zij zich heeft gespecialiseerd in onder meer onderzoek naar de Encrochat- en Sky ECC-hack.

Mr. Blok heeft in 2012 de Specialisatie Opleiding Strafrecht afgerond en is zij lid van de NVSA (Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten). Voorts heeft zij zich gespecialiseerd in het voeren van cassatieprocedures bij de Hoge Raad en is in 2014 toegetreden tot de VCAS (Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken). De specialisatieopleiding Cybercrime heeft zij in 2021 afgerond.

Hiernaast heeft Mr. Blok in 2010 de Specialisatieopleiding Jeugdrechtadvocaat afgerond en is zij lid van de VJAR (Vereniging Jeugdrecht Advocaten Rotterdam) en de VNJA (Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten).

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Mr. Blok heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht
  • Cassatie-strafrecht

Op grond van deze registratie is mr. Blok verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contactgegevens

Wilt u meer weten?

Kom langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.