Vrijspraak voor verdachte zedenmisdrijf in zaak mr. Roelofsen

Tim kuiert op 18 juli 2023 door het centrum van Dordrecht en ziet Fabienne*. Fabienne ziet Tim. En ze denken van elkaar: wat een leukerd. Ze maken een praatje en besluiten bij elkaar te blijven. ‘We hadden meteen verkering’, zegt Fabienne later.

De zielsverwanten brengen 3 nachten met elkaar door – onder de blote sterrenhemel. Niet omdat dat zo idyllisch is, maar omdat ze geen cent te makken hebben. ‘Tim verkoopt zijn telefoon om voor Fabienne eten te kopen’, zegt Tims raadsvrouw later. Hij regelt een deken voor haar om onder te slapen. Kan het romantischer? Alleen: Tim is wel 21 en Fabienne is 15. En Fabiennes vader en moeder zijn ten einde raad. Waar is hun dochter?

Het verontruste ouderpaar schakelt de politie in, die het vermiste tweetal op de 21ste juli in Rotterdam opduikelt. De conclusie is snel getrokken: Tim heeft Fabienne aan het gezag van haar ouders onttrokken. Tim krijgt van de officier van justitie een gedragsaanwijzing: hij mag Fabienne niet meer zien. Maar Tim heeft niet zoveel oog voor artikel 509hh, eerste lid, onderdeel b van het Wetboek van Strafvordering, en ziet Fabienne op 13 augustus weer. En op 1 september nog een keer! De maat is vol voor de officier van justitie in het arrondissement Rotterdam: Tim moet voor de rechter verschijnen. Lees het gehele artikel en uitspraak op Rechtspraak.nl