Mr. Le Cocq is ooit begonnen met een studie geneeskunde in Amsterdam. Na een jaar maakte hij echter de overstap naar de Universiteit Leiden, waar hij Nederlands Recht ging studeren. De studie bleek hem op het lijf geschreven; hij studeerde in 1973 af en deed dit in een kortere tijd dan er voor de opleiding stond.

Mr. Le Cocq werd vervolgens beëdigd als advocaat te Rotterdam in 1974. In die tijd waren er nog nauwelijks gespecialiseerde strafrechtadvocaten in Rotterdam. Mr. Le Cocq was daarmee een van de eerste strafrechtadvocaten pur sang met een grote liefde voor het vak.

Mr. Le Cocq is de oprichter van ons kantoor en was strafrechtspecialist in de meest brede zin van het woord. Hij heeft mede aan de wieg gestaan van de Opleiding Specialisatie Strafrecht en heeft deze opleiding vanzelfsprekend succesvol afgerond.

Mr. Le Cocq behandelde naast veel grote strafzaken aangaande fraude, georganiseerde criminaliteit (Opiumwet) en geweldsdelicten (waaronder levensdelicten) ook kleinere zaken. Voor mr. Le Cocq stond de cliënt centraal en deed voor hen zijn uiterste best. Zijn pleidooien waren grondig en vol vuur.

In zijn bijna 45 jaar lange carrière trad mr. Le Cocq op in grote (mega) strafzaken zoals het Dagger-onderzoek (grootschalige import verdovende middelen), het Dover-onderzoek (geruchtmakende mensensmokkelzaak), het Acroniem-onderzoek (Hell’s Angels-zaak), het Condor-onderzoek (uitvoer XTC naar Engeland), de Clickfonds-zaak (beursfraude) en het Fuut-onderzoek (Nederlands grootste verdovende middelenonderzoek ooit). Hierdoor had hij een vrijwel ongeëvenaarde kennis en ervaring in het voeren van de verdediging in megazaken. Mr Le Cocq heeft deze kennis, maar bovenal de liefde voor het vak overgedragen aan de huidige advocaten van het kantoor.

Zijn pleidooien waren grondig en vol vuur.

In september 2017 kreeg mr. Le Cocq plotseling te horen dat hij ernstig ziek was. Na een gevecht met zijn ziekte, kanker, is hij tot ons grote verdriet op 21 november 2018 overleden.

Zijn wens was om de naam van het kantoor, maar met name zijn gedachtengoed voort te zetten. Dit is wat wij doen. Met eenzelfde liefde voor het vak, gedrevenheid en een centraal staande cliënt.