Politie houdt twee 29-jarige mannen aan die persoon met vuurwapen bedreigen

De politie heeft vannacht twee 29-jarige mannen uit Rotterdam aangehouden die maandagavond rond 21.30 uur een persoon met een vuurwapen zouden hebben bedreigd. Politieagenten moesten tijdens de vluchtpoging van één van de verdachten hun eigen vuurwapen trekken.

Maandagavond kreeg de politie een melding van een bedreigende situatie. Een persoon zou door twee inzittenden vanuit een auto zijn bedreigd met een vuurwapen. Een aantal uur later, iets na middernacht, herkenden politieagenten het kenteken van die auto op de Bentincklaan in Rotterdam-Noord en gingen achter de auto aan.

 

Vluchtpoging

Niet veel later stapte één van de inzittenden uit en zette het op een lopen. Tijdens zijn vluchtpoging gooide hij een vuurwapen weg. De 29-jarige Rotterdammer kon snel worden aangehouden. Daarbij hebben de agenten hun eigen vuurwapen moeten trekken. ,,Dat is de veiligheidsprocedure wanneer wij verdachten aanhouden die mogelijk in bezit zijn van een wapen”, zegt een politiewoordvoerder.

De 29-jarige verdachte is samen met zijn compagnon, eveneens een 29-jarige Rotterdammer, overgebracht naar een politiebureau. Hun vuurwapen en auto zijn in beslag genomen. Waar en waarom de verdachten maandagavond de persoon met een vuurwapen bedreigden, weet de politie nog niet. Ook is niet bekend wat hun relatie is. ,,Dat moet blijken uit de verhoren en de aangifte.”

Bron: AD