Doelwit bende martelcontainer Ahmet G. nu ‘most wanted’

Sinds vandaag is de 59-jarige Ahmet G. uit Amstelveen internationaal gesignaleerd. G. zou eerder doelwit zijn geweest van de bende die in de Wouwse Plantage een gruwelijke martelcontainer hadden gebouwd. Dat schrijft de Telegraaf.

Volgens opsporingsbronnen van de krant heeft de politie dinsdag diverse invallen gedaan in verband met een behoorlijk flink onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel.

Ahmet G. wordt zowel in het criminele circuit als door justitie gezien als een zeer belangrijke speler binnen de Nederlandse cocaïnehandel, aldus de Telegraaf. Maar hoewel er bij de vier invallen op dinsdagochtend in totaal drie personen zijn opgepakt, lijkt de van oorsprong Turkse Ahmet gevlogen. Sindsdien geldt er een internationaal opsporingsbevel.

De vermoedelijk gevluchte Ahmet stond al een tijdje op de radar van het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Enkele jaren terug viel zijn naam in het onderzoek naar de bende die in in de Wouwse Plantage een heuse martelcontainer had geïnstalleerd. G. zou doelwit zijn van een geplande ontvoering door die groep.

De zeecontainer die in juni 2020 werd ontdekt was ingericht als martelkamer, met een tandartsstoel waarin slachtoffers konden worden vastgebonden, en een snoeischaar en takkenzaag om ze aan het praten te krijgen. De ‘martelkamer’ was onderdeel van een complex dat in totaal uit zeven containers bestond. Een soort gevangenis dus. Negen mannen werden daarvoor aangehouden.

Het gaat onder andere om kopstuk Roger P. (‘Piet Costa’). Hij werd tegelijkertijd met een drietal anderen in de boeien geslagen. Ene Wiliam ‘Billy’ Jan H., ‘Rotterdamse’ Hassan M. en Robin van O. Woensdag doet de rechter uitspraak in die zaak.

Bron: Panorama