Zeven personen aangehouden na beroving; politie lost schoten

De politie heeft woensdagochtend zeven personen aangehouden na een tip van een voorbijganger. Bij de aanhouding van een van hen, een 26-jarige Rotterdammer, losten agenten meerdere waarschuwingsschoten op de Spiegelnisserkade in de Rotterdamse wijk Rubroek om de vluchtende verdachte te stoppen. Daarna werd ook nog een drugsversnijdingspand opgerold.

De man belde rond 06.30 uur met de politie toen hij bij een woning aan de Van Galenstraat zag dat er iemand werd bedreigd met vuurwapens, hij klappen kreeg én beroofd werd. De tipgever vluchtte weg waarna hij de politie belde.

Drugsversnijdingspand

Na de arrestatie van de 26-jarige zijn agenten op zoek gegaan naar het slachtoffer van de gewelddadige beroving. Deze 33-jarige man werd aangetroffen bij een woning aan Van Galenstraat. Hij is aangehouden omdat de politie wil weten wat zijn rol in deze zaak is. In de woning waren vijf personen aanwezig, ook ontdekte de politie dat het onderkomen was ingericht als een drugsversnijdingspand. Het vijftal, die tussen de 23 en 33 jaar oud zijn, zijn daarom aangehouden.

 Later op de ochtend werd de woning verder doorzocht en werd een forse hoeveelheid verdovende middelen, versnijdingsmiddelen en gereedschappen om drugs te versnijden in beslag genomen. Net als een tas met geld.

Bij de hele operatie zijn ook twee op straat weggegooide vuurwapens door de politie in beslag genomen.

Bron: AD

Menu