Vuurwapen

Slechts zes maanden celstraf voor verdachte schietpartij Zuilenburg

Rechtbank Dordrecht heeft afgelopen dinsdag de verdachte van de schietpartij op de Zuilenburg veroordeeld tot een half jaar celstraf voor verboden wapenbezit. De verdachte werd eerder aangehouden na een schietpartij die plaatsvond op 18 oktober van vorig jaar.  Advocaat Mr. J.P.R.  Broers was content met deze uitspraak.

Zo volgt uit een krantenartikel van het algemeen dagblad. Bij de schietpartij werd één persoon in de bil geschoten. Het openbaar ministerie vroeg aan de rechtbank om de verdachte een zwaardere straf op te leggen dan de gangbare zes maanden voor verboden wapenbezit, omdat zij ervan overtuigd zijn dat dit wapen betrokken was bij de schietpartij op de Zuilenburg. De rechtbank ging hier niet in mee, en oordeelde dat dit wat hen betreft niet uit het dossier afgeleid kon worden. Evenmin was voor de rechtbank duidelijk dat verdachte betrokken was bij die schietpartij.

Het openbaar ministerie vervolgt de verdachte in een aparte procedure voor zijn (veronderstelde) aandeel in de schietpartij op de Zuilenburg.

Bron: algemeen dagblad.