Voor ziekenhuis gedumpte jongen (18) mogelijk betrokken bij plofkraak in Duitsland

De Duitse politie onderzoekt of de  jongen die afgelopen vrijdag zwaargewond werd achtergelaten bij het Catharinaziekenhuis in Eindhoven, betrokken is geweest bij een plofkraak in het Duitse Neuss.

Dat bevestigt de politie in Rhein-Kreis Neuss aan RTL Nieuws. De jongen wordt gezien als mogelijke verdachte van de plofkraak. Vorige week vrijdag werd ’s ochtends vroeg een zwaargewonde man afgezet voor de hoofdingang van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. De auto waarin het slachtoffer werd vervoerd, vertrok direct zonder gegevens achter te laten. De auto is na het ziekenhuisbezoek waarschijnlijk richting Amsterdam gereden. Met onder meer een politiehelikopter is daar naar het voertuig gezocht, maar de auto is nog niet gevonden.

Op anderhalf uur rijden

De politie had al direct het vermoeden dat de man betrokken was bij een misdrijf in Duitsland. Nu blijkt dat het voorval mogelijk verband houdt met een plofkraak in het Duitse Neuss, een stad bij Dusseldorf op zo’n anderhalf uur rijden van Eindhoven.

Daar werd die nacht rond 3.00 uur ’s nachts een pinautomaat opgeblazen. Volgens de politie was de schade groot en moest de lokale brandweer er aan te pas komen om de brand die bij de explosie was ontstaan, te blussen.

Bron: RTL Nieuws

Menu