Verdachte van moord op Chakib hoort volgens OM bij criminele familie: drugs, vernieling en verkeersruzie

Vincenzo S., verdacht van de moord op Chakib, maakt volgens het OM deel uit van een criminele familie. Zijn moeder en vriendin stonden vandaag terecht voor drugshandel- en productie, terwijl hij met zijn vader is veroordeeld voor fietsdiefstal.

Het was voor de familie en bekenden van Hagenaar Vincenzo S. (23) net een reünie vanmiddag in de Haagse rechtbank. Daar zaten zijn moeder Enriquita S. (45) uit Pijnacker en zijn uit Delft afkomstige vriendin Soraya L. (39) als verdachten. Net als de al op vrije voeten Kim van der M. (19) uit Berkel en Rodenrijs en Delftenaar Karim A. (21), die door zijn advocaat werd vertegenwoordigd.

Het viertal maakt volgens het Openbaar Ministerie met Vincenzo S. en Delftenaar Otis R. (23) deel uit van een criminele organisatie met als doel drugshandel- en productie. Vincenzo S. en Otis R., volgens het OM ook lid van de bende, zitten weer voor een andere zaak in voorarrest. Zij worden verdacht van de moord op Westlander Chakib, ‘Sjakie’, in de Colignystraat in Delft op 1 september vorig jaar. Daarvoor is Vincenzo S. voor observatie doorverwezen naar het Pieter Baan Centrum.