Verdachte dubbele moord McDonald’s Zwolle vandaag naar de rechtbank

Op 30 maart 2022 werden twee mannen doodgeschoten in een drukke McDonald’s in Zwolle. De slachtoffers, broers Ali en Hüseyin Torunlar, overleden ter plekke. Verdachte Veysel Ü. moet dinsdag en donderdag in de rechtbank verschijnen. Hier draait de zaak om.

De broers Torunlar hadden die bewuste woensdag een afspraak met Ü. in de McDonald’s in de Floresstraat. Het was op dat moment etenstijd, dus het restaurant werd goed bezocht. Ook was een flink aantal kinderen aanwezig. De mannen zouden al langer ruzie hebben gehad over crimineel geld. Tijdens de afspraak zou zijn besproken dat Ü. 30.000 euro aan de broers moest betalen. Dat geld zou Ü. niet hebben gehad, waarop hij door Ali (57) en Hüseyin (62) zou zijn bedreigd. De afspraak duurde een uur, waarna Ü. het fastfoodrestaurant uitliep.

Even later kwam hij terug en schoot hij de broers dood: ze werden doorzeefd met elf kogels. “Uitermate doeltreffend”, zei de officier van justitie eerder. “We kunnen stellen dat ieder schot raak was.” De broers overleden ter plaatse. De schietpartij veroorzaakte veel paniek in het restaurant. Het personeel kon snel in veiligheid worden gebracht. Slachtofferhulp heeft in totaal 85 mensen begeleid die last hadden van onder meer stressklachten. Ü. vluchtte, maar werd na een korte klopjacht opgepakt. De McDonald’s werd voor twee weken gesloten.

 

Bron: NU