Vader (71) afgeperst om ‘100.000 euro uit Dubai’ terug te halen

De 52-jarige Angelique H. uit Berkel en Rodenrijs moet wat justitie betreft anderhalf jaar cel opgelegd krijgen voor een poging haar vader af te persen. Het was haar bedoeling de man 100.000 euro die hij had geleend van haar vriend, afhandig te maken.

Angelique H. en medeverdachte Hildebrand R. aan wie ze de opdracht voor de afpersing zou hebben gegeven, werden in juni 2019 veroordeeld tot respectievelijk anderhalf en drie jaar gevangenisstraf. Beiden gingen in beroep, maar hoorden vandaag bij het gerechtshof de zelfde straffen eisen. H. heeft de straf overigens al uitgezeten. De vrouw is de partner van de Rotterdamse drugscrimineel Dennis van den B. (50). Hij zit tien jaar cel uit voor grootschalige cocaïnesmokkel, maar is geen verdachte in de afpersingszaak.

Eerst had de vader van Angelique H. haar en Dennis van den B. een groot deel van zijn spaargeld geleend voor de aankoop van een villa. Later leende de vader een ton van Van den B. om een onverwachte belastingaanslag te kunnen betalen. Dat geld bleek uiteindelijk uit Dubai te komen waarop de rechtbank de vader veroordeelde voor het witwassen van dat bedrag.

 

‘Bedreigende situatie’

De bedoeling van de poging tot afpersing was volgens de aanklager om de 100.000 euro uit Dubai ‘terug te halen’ bij de vader. De man schakelde de politie in waarop zijn dochter en medeverdachte R. werden aangehouden.

 

Tijdens het hoger beroep merkte de aanklager op dat het voor de vader een heel bedreigende situatie moet hebben opgeleverd. Volgens hem zit er een hele wereld achter deze zaak en is het daarom logisch dat de vader zich ernstig bedreigd voelde. ‘Gelet daarop is een lange gevangenisstraf gerechtvaardigd’, oordeelde de aanklager.

De familieverhoudingen lijken bepaald nog niet hersteld. Angelique H. is vorige week failliet verklaard, nadat haar vader het faillissement had aangevraagd. Het Hof doet over twee weken uitspraak.

Bron: AD

Menu