Twentse verdachten van grote drugszaak blijven op vrije voeten door optreden mr. Vedder

Vier Twentenaren en vijf Brabanders, allen verdachten in een grote cocaïnezaak, hoeven vooralsnog niet terug naar de gevangenis. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch maandag na een langdurige zitting. Die wees daarmee een verzoek van het Openbaar Ministerie van de hand.

De verdachten waren allemaal lid van de inmiddels verboden motorclub Satudarah. Hun gevangenhouding werd in juli al door de rechtbank geschorst. Onder de verdachten de Enschedeërs Michel B. (54), Mitchel van H. (29) en Okan P. (42). Zij kwamen in juli op vrije voeten. Verdachte Mitch K. uit Enschede was al eerder vrijgekomen. Met een ‘cosmetisch trucje’, zoals de verdediging het noemde, probeerde het Openbaar Ministerie die beslissing terug te laten draaien.

De aanklaagster vroeg gisteren de rechtbank een zogenoemde vordering bevel gevangenneming toe te staan. Daarmee zouden de verdachten weer teruggestuurd kunnen worden naar de gevangenis om hun proces achter tralies af te wachten. Daar ging de rechtbank niet in mee. Ondanks de ernstige verdenkingen tegen de negen verdachten, is er nog geen zicht op een inhoudelijke behandeling en dan dienen de persoonlijke belangen van de verdachten te prevaleren, aldus het besluit van de rechtbank.

Bron: Tubantia