Twee vuurwapens gevonden bij verdachte van moord op Rotterdammer

Bij één van de twee verdachten die volgens justitie verantwoordelijk zijn voor de liquidatie van de 30-jarige Rotterdammer Merwin Frans in mei dit jaar, zijn na zijn aanhouding twee vuurwapens gevonden. Justitie beschuldigt de man – Michelangelo B. (21) uit Dordrecht – naast de moord ook van het bezit van een Glock en Walther. Morgen staan de twee in een voorbereidende zitting voor de rechtbank.

B. en zijn even oude medeverdachte Anderson B. uit Capelle aan den IJssel wordt verweten ‘opzettelijk en na kalm beraad en rustig overleg’ op het slachtoffer te hebben geschoten. Frans werd in zijn lichaam en hoofd geraakt toen hij ’s ochtends onder vuur werd genomen nadat hij net uit zijn huis aan de Bramentuin was komen lopen. Hij stierf ter plekke.

Dodelijke schoten

Wie de dodelijke schoten heeft gelost zal nog moeten blijken. Beide mannen wordt het bezit van de Glock verweten. Dat type vuurwapen werd gevonden in hun vluchtauto. Naar nu blijkt had B. die dag nog een ander vuurwapen bij zich. Zo professioneel als de liquidatie werd uitgevoerd, zo amateuristisch ging het er aan toe tijdens de vlucht van de twee. Ze crashten bij de Verlengde Motorstraat, zo’n vijf kilometer verderop en konden na een waarschuwingsschot worden aangehouden.

 

Bron: AD