vuurwapenbezit

Politie lost waarschuwingsschot en schiet persoon in de arm in Rolderstraat in Assen

In de Rolderstraat in Assen zijn dinsdag aan het begin van de middag drie personen aangehouden na een melding over vuurwapenbezit. Bij de aanhouding loste de politie twee schoten: een waarschuwingsschot en een schot in de arm van een van de personen.

De man raakte niet levensbedreigend gewond, maar werd wel naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd neergeschoten in het voetpaadje tussen de Rolderstraat en de parkeerplaats De Menning.

De straat is afgesloten en de politie doet onderzoek naar het voorval. Ook wordt een politiehond ingezet. Vermoedelijk gaat het om een actie tegen drugshandel.

De politie lostte de schoten, omdat er geen gehoor werd gegeven aan de orders van de politie.

Getuigen

Ilona van der Werf (15) en Milou Poutsma (17) liepen op het paadje ten tijde van de schietpartij. Van der Werf vluchtte de naastgelegen bakkerij van Assaïdy in. Omwonenden van de Rolderstraat willen graag dat gemeente en politie actie ondernemen tegen drugsproblematiek in de Asser straat.

Of het incident verband houdt met een eerdere schietpartij tijdens het TT-festival in dezelfde straat, kon de politie niet bevestigen.

Bron: AD