Politie arresteert met getrokken wapens minderjarige meiden na mislukte beroving

De politie heeft zondagmiddag in het centrum van Dordrecht met getrokken wapens twee minderjarige meiden uit Zwijndrecht gearresteerd. De twee, 15 en 17 jaar oud, hadden even daarvoor een 56-jarige vrouw bedreigd met een vuurwapen, met het doel om haar te beroven.

Die beroving aan het Hof mislukte. De twee minderjarigen hadden de vrouw daar rond 16.30 uur aangesproken toen zij daar liep. Ze richtten daarbij het wapen op de Dordtse vijftiger en vroegen haar om haar geld. Het slachtoffer stamelde daarop dat ze geen geld bij zich had. Daarna gingen de meiden er zonder buit en rennend door de drukke binnenstad vandoor. De vrouw was zo geschrokken dat het haar niet direct lukte 112 te bellen, waarna omstanders haar te hulp schoten en de hulpdiensten alsnog ingeschakeld konden worden.

De twee jonge berovers kwamen echter niet ver. Een paar honderd meter verderop konden zij al worden ingerekend. Dat gebeurde op basis van het signalement en met behulp van cameratoezicht. Zo wisten opgetrommelde agenten de twee meiden uit Zwijndrecht snel te lokaliseren op het Achterom, tegenover de hoofdingang van de Hema.

Wapen

Omdat zij mogelijk gewapend waren, werden zij door agenten met een vuurwapen in de hand gevorderd om mee te werken aan hun arrestatie. De Zwijndrechtse tieners kozen toen uiteindelijk eieren voor hun geld. Nadat het duo was aangehouden, vonden agenten in de handtas van één van hen het wapen. Nog niet bekend is of dat echt is. Onderzoek moet dat de komende tijd uitwijzen. De recherche doet verder onderzoek naar het incident met de minderjarigen. De verdachten blijven nog vastzitten.

Op sociale media als TikTok en Facebook circuleert een filmpje van de aanhouding. Daarop is te zien dat twee agenten met getrokken wapens de geknielde vrouwen overmeesteren.

 

Bron: AD

Menu