openbaar ministerie

OM eist miljoenen van Barendrechtse boekhouder

Het Openbaar Ministerie eist ruim 2,1 miljoen euro van de Barendrechtse boekhouder Frits P. (51). Hij verduisterde tussen 2001 en 2011 bijna 24 miljoen euro van de Rotterdamse vastgoedfamilie Van der Sluijs.

De Barendrechtse boekhouder Frits P. (51) verbraste in tien jaar het kapitaal van de Rotterdamse vastgoedfamilie Van der Sluijs. Hij stak de miljoenen in een lingeriebedrijf en andere ondernemingen, die stuk voor stuk flopten. Ook gaf hij geld aan goede doelen.

P. werd in 2011 al veroordeeld tot het terugbetalen van 17 miljoen euro, maar aanvullend onderzoek, waar hij zelf aan meewerkte, wees uit dat hij in totaal 23 miljoen euro uit de familiekas had geroofd. De aanklager eiste vanochtend de resterende 6,6 miljoen, maar schroefde dat bedrag terug tot 2,1 miljoen euro toen bleek dat de rente, de proceskosten en P.’s rechtmatig verdiende salaris nog moesten worden verrekend.

Tot grote blijdschap leidde dat niet bij de Barendrechter, die met de gedwongen verkoop van zijn huis en auto ‘slechts’ 250.000 euro heeft terugbetaald. Inmiddels is ook beslag gelegd op zijn pensioenvoorziening. Het zijn druppels op de gloeiende plaat, erkende de verdachte, die geen cent overhield aan tien jaar frauderen.

P. deed de financiën voor de familiebedrijven Blauwpark en Decluse en beheerde namens hen een liefdadigheidsstichting. Als vriend, financieel adviseur en boekhouder genoot hij het volste vertrouwen en kon hij beschikken over vele miljoenen euro’s.

Lees meer

Bron: https://www.ad.nl/rotterdam/om-eist-miljoenen-van-barendrechtse-boekhouder~a4a781bd/

Menu