Inval drugslab ‘totale verrassing’ voor buren, inwoner Baak en dakloze geblinddoekt afgevoerd

BAAK – De verdachten die zondag zijn gearresteerd bij het drugslab in een boerderij in het buitengebied tussen Baak en Toldijk zijn een 49-jarige man uit Baak en een 38-jarige man zonder vast woonadres.

In het pand is dit weekend een synthetisch drugslab in opbouw gevonden. De bedoeling was dat er amfetamine, beter bekend als speed, zou worden gemaakt. Hiervoor zijn chemicaliën aangetroffen. De politie kwam het lab op het spoor dankzij informatie van de landelijke eenheid.

De boerderij aan de Dollemansstraat, bestaande uit een woondeel, stalgedeeltes en verschillende bijgebouwen, werd zondag even voor 18.00 uur omsingeld door de zwaarbewapende agenten. Die hebben meerdere deuren opengebroken en zijn het pand binnengedrongen.

Geblindoekt

De twee mannen werden even later geblinddoekt naar buiten gebracht en zijn in verschillende politiewagens overgebracht naar het politiebureau. De personalia van de twee zijn maandagmiddag bekendgemaakt door de politie.

De boerderij ligt in een stuk niemandsland tussen de dorpen Toldijk en Baak in, omringd door weilanden en met buren op enkele honderden meters afstand.

Bewaakt

Bewapende agenten van de bewakingseenheid zijn maandag nog aanwezig, nadat ze de plek de hele nacht al hebben bewaakt in de nacht van zondag op maandag. Op de boerderij is veel activiteit.

De Landelijke Faciliteit Ontmanteling, brandweer en de districtsrecherche zijn ter plekke. Ook is de ontmanteling begonnen door medewerkers van SEON, een bedrijf dat door de politie wordt ingeschakeld om drugslabs en bijbehorende materialen veilig op te ruimen.

Over de staat van het onderzoek kunnen maandag nog geen verdere mededelingen worden gedaan, meldt de politie.

Bron: de Gelderlander