Geen tien, maar twee jaar celstraf na schietpartij in zaak advocaat mr. J. Vermaat

Rechtbank Rotterdam legde verdachte Joao R. geen tien, maar twee jaar celstraf op voor diens betrokkenheid bij een schietpartij op de s’Gravendijkwal in Rotterdam in oktober 2019.

Tijdens de inhoudelijke behandeling had de officier van justitie nog een strafeis van tien jaar uitgesproken. De officier van justitie achtte namelijk bewezen dat de verdachte opzettelijk tot tweemaal toe op de groep aangevers had geschoten.

Het forse verschil tussen de eis en het vonnis zat in het feit dat de rechtbank stelde dat er slechts een bewezenverklaring voor één van de schoten kon volgen, en vond daarbij ook nog eens dat dit schot uit zelfverdediging was gelost. De latere groep aangevers had namelijk zonder aanleiding fors geweld gebruikt tegen de verdachte en diens vriend, waardoor Joao R. zijn pistool had gepakt en gebruikt. Advocaat mr J. Vermaat was erg content met de uitspraak.

De officier van justitie gaf tijdens de zitting aan, nog niet te weten of dat de aangevers ook vervolgd zouden gaan worden voor hun aandeel.

Bron: algemeen dagblad.