Eis van OM tegen ‘pakketbezorgers’ meer dan gehalveerd

Ze deden zich voor als pakketbezorger, maar waren er op uit om de bankrekeningen van de ontvangers te plunderen. Ze kozen ouderen die goed van vertrouwen waren en met open ogen in hun oplichtingspraktijken trapten. Duizenden euro’s maakten ze buit. Nu draaien ze de gevangenis in voor 14 maanden, echter de eis was oorspronkelijk een stuk hoger (resp. 21 maanden en 42 maanden)

De mannen – Hensley M. (19) en Ryandell B. (21) uit Rotterdam – kwamen afzonderlijk van elkaar bij de ouderen in de regio Rotterdam aan de deur met een pakketje waar zogenaamd nog voor betaald moest worden. Het ging om relatief kleine bedragen die per pinbetaling door de ontvangers konden worden voldaan. De slachtoffers  voerden op een mobiele telefoon hun pincode in, waarna de verdachten snel hun pinpas met een andere bankpas omwisselden. Daarna werden er grote geldbedragen mee gepind.

Volgens het onderzoek werden zeker achttien kwetsbare ouderen, onder wie een man met een verstandelijke beperking, de dupe van de twee zogenaamde PostNL-medewerkers. Hensley M. en Ryandell B. moet beiden veertien maanden zitten. De jongste van de twee zal ook een oude taakstraf van twintig uur moeten uitvoeren. De ander had nog een voorwaardelijke celstraf van zeven dagen van een eerder misdrijf staan. Die is hem nu alsnog opgelegd.

Bron: Algemeen Dagblad

Menu