Eis van 7 en 8 jaar voor verdachten ripdeal

De officier van justitie in de Rechtbank Arnhem kwam met een hoge strafeis voor de verdachten, van wij hij meende dat zij betrokken waren bij de ripdeal gepleegd in februari 2019 in een doodnormale buurt in Rijkerswoerd (Arnhem).

Bij die ripdeal raakt de bewoner zwaar gewond aan zijn benen, door een viertal schoten die gelost zouden zijn nadat de veronderstelde kopers er zonder te betalen vandoor gingen. De bewoner zou een kilo cocaïne en vier kilo wiet hebben aangeboden aan de Rotterdammers verdachten via een tussenpersoon. In de woning liep het vervolgens echter compleet uit de hand, waarbij de schutters er met het blok cocaïne vandoor zijn gegaan.

De verdachten zelf hadden een andere lezing op de feiten. Een 28-jarige verdachte erkende dat hij in de woning was geweest, maar stelde dat hij het blok cocaïne had meegenomen en dat het het latere slachtoffers was geweest, die zijn pistool had getrokken. De andere verdachte (29 jaar)  stelde dat justitie de verkeerde persoon had, dat hij überhaupt niet in de woning was geweest, en de personen in de rechtszaal helemaal niet kende.

Uitspraak volgt over twee weken.

bron: de Gelderlander

Menu