Drugslab aangetroffen op terrein in Rijsenhout waar legale wietkwekerij komt

De politie heeft zaterdag een drugslab aangetroffen in het Noord-Hollandse Rijsenhout. Op hetzelfde terrein moet binnenkort een legale wietkwekerij komen. Drie personen die in het pand aanwezig waren, zijn aangehouden.

“We kregen een melding dat er mogelijk brand zou zijn”, vertelt een politiewoordvoerder aan NU.nl. “Er was rook vanuit het dak waargenomen.”

De brandweer en de politie zijn vervolgens naar de locatie gegaan. “Al vrij snel kregen we het vermoeden dat het gaat om een drugsproductielocatie”, vertelt de woordvoerder. Dat is inmiddels bevestigd door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Het is onduidelijk of er ook daadwerkelijk sprake was van brand.

De LFO komt vaker in actie op het moment dat een drugslab wordt gevonden. Het team doet momenteel onderzoek naar welke drugs er werden geproduceerd in het pand.

Drie personen die zich in het pand bevonden zijn aangehouden. Een arrestatieteam heeft gecontroleerd of zich nog meer mensen in het pand bevonden. Dat was niet het geval.

Het pand bevindt zich aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout. Het gaat om het terrein waar binnenkort een legale wietkwekerij moet komen, bevestigt een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer na berichtgeving in lokale media. Ze benadrukt wel dat nog onduidelijk is of het verband houdt met elkaar.

Vanwege het onderzoek is een deel van de Aalsmeerderweg de rest van de dag afgesloten voor verkeer.

Bron: Nu.nl