mishandeling-vrouwen-huiselijk-geweld

Dordtenaar mishandelt drie achtereenvolgende vriendinnen: ‘Ik was simpelweg boos’

Tegen een 21-jarige Dordtenaar is donderdag een celstraf geëist van zeven maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor het in elkaar slaan en bedreigen van twee van zijn toenmalige vriendinnen. Ook moet hij agressietherapie volgen.

Behalve deze nieuwe straf eiste de officier van justitie ook nog het omzetten van een eerdere voorwaardelijke celstraf tot een werkelijke vijf weken ‘brommen’ in de gevangenis. Die straf had de verdachte B.B. vorig jaar juni opgelegd gekregen, omdat hij destijds weer een andere ex-vriendin had mishandeld.

De officier van justitie kon en wilde naar eigen zeggen dit keer niets anders dan alleen een celstraf eisen tegen B. die eerdere kansen had verknald. Mocht de rechtbank over veertien dagen de strafeis overnemen, dan betekent dit dat B. nog bijna vier maanden in de gevangenis moet blijven.

Schrik

Over de gebeurtenissen eerder dit jaar was B. tijdens het proces ronduit eerlijk: hij had fout gezeten. ,,Heel dom wat ik heb gedaan. Ik schrik ook als ik dit teruglees’’, zei de Dordtenaar, waarbij hij geregeld zijn teksten oplas van een blaadje voor zich met voorbereide antwoorden.

B. stond donderdag voor de rechtbank in Dordrecht terecht voor in totaal zes misdrijven die hij volgens het Openbaar Ministerie binnen drie maanden pleegde. ,,Heel nare dingen’’, zoals de aanklager het omschreef. ,,Iets zint meneer niet en dan wordt hij boos.’’

Voor u kan het dan groot­spraak zijn, maar voor de andere kant zijn dit woorden van iemand die al eerder is veroor­deeld voor mishande­ling van zijn vriendin

Officier van justitie

De eerste keer ging het fout in april. De jonge vrouw met wie hij blijkens het voorlezen van enkele berichten nog altijd amoureus contact heeft en zelfs aanstuurt op een relatie, bedreigde hij via Whatsapp en de Messenger van Facebook met de dood. ‘Ik zet een pistool op je bek’, zei hij tegen haar.

Ook diens moeder moest er aan geloven, omdat ze hem had aangesproken op het feit dat hij haar dochter ‘gebruikte als boksbal’. Staand aan de voordeur zei B. volgens justitie: ‘ik steek je dood’.

Grootspraak

,,Wat denkt u dat dit doet met haar en haar moeder? Voor u kan het dan grootspraak zijn, maar voor de andere kant zijn dit woorden van iemand die al eerder is veroordeeld voor mishandeling van zijn vriendin’’, hielden de rechters B. voor. ,,Ik snap dat ik ze bang maak. Maar op dat moment was ik simpelweg boos’’, zei de Dordtenaar.

Ook een week later had B. zijn temperament niet in de hand toen hij bij elkaar kwam met zijn toenmalige vriendin, die hij betichtte van overspel. Bij die afspraak duwde hij de vrouw in het water. Weer enkele weken later mishandelde hij haar tot twee keer toe, onder meer tijdens een feestje in een café aan de Tolbrugstraat Landzijde. Daar had de vrouw hém juist weer opgezocht, omdat ze B. betichtte van overspel met de vrouw die hij ervoor had bedreigd met de dood.

Tot slot werd B. ook nog beticht van de verkoop van een nep-iPhone voor 500 euro aan een Dordtenaar. Ondanks alle bewijs met foto’s en een telefoonnummer dat op zijn naam staat dat bovendien nog aanstraalde tijdens de oplichting bij de woning van het slachtoffer, weigerde B. vragen te beantwoorden.

Bron: AD

Menu