Mr. E. (Rick) Janse is in 2015 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam alwaar hij zowel de Master Strafrecht als de Master Bedrijfsrecht heeft behaald.

Tijdens zijn studie is hij drie jaar werkzaam geweest bij de rechtswinkel Dordrecht. Ook heeft hij stage gelopen op de strafsectie van een middelgroot Rotterdams advocatenkantoor. Direct na zijn studie is hij als juridisch medewerker aan de slag gegaan bij hetzelfde advocatenkantoor. In februari 2015 is mr. Janse beëdigd. mr. Janse heeft ruime ervaring opgedaan in de strafpraktijk, waarbij de focus heeft gelegen op het economisch strafrecht. Mr. Janse is onder meer gespecialiseerd in het verlenen van bijstand tijdens verhoren van alle opsporingsautoriteiten, zoals bijvoorbeeld de recherche, de FIOD, de Inspectie SZW en de NVWA. Naast het economisch strafrecht heeft mr. Janse ook ruime ervaring opgedaan in het commune strafrecht.

In oktober 2017 heeft mr. Janse de overstap gemaakt naar ons kantoor. Hij voert een algemene strafrechtelijke praktijk waarin hij zich toelegt op geweldsdelicten, de Opiumwet, de Wegenverkeerswet en het economisch strafrecht. Ook heeft mr. Janse herhaaldelijk successen behaald in VOG-procedures .

Naast zijn werk zet mr. Janse zich in voor de Rotterdamse Balie. Hij heeft vanaf 2016 tot en met 2018 deel uitgemaakt van het bestuur van de Jonge Balie Rotterdam. Hiernaast is Mr. Janse lid van de Nederlandse Vereniging voor Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA).

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Mr. Janse heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht

Op grond van deze registratie is mr. Janse verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contactgegevens

Wilt u meer weten?

Kom langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.